Profiel


Stadsconcepten

Stadsconcepten helpt bij de verbetering van binnensteden en winkelomgevingen. Met een combinatie van procesmanagement, praktijkgericht onderzoek en advies zoekt zij van oplossingen voor optimalisatie van vastgoed, winkelgebieden en (her)ontwikkelingsplannen. Daarnaast levert Stadsconcepten strategisch advies en kennis op het gebied van ‘concept denken’. Stadsconcepten werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers en heeft bovendien een uitgebreid netwerk in de vastgoedbranche.

Onderzoek >> diagnose >> visie:  Stadsconcepten onderzoekt met een frisse, kritische blik en stelt vervolgens de diagnoses. Deze worden vertaald naar realistische visies en concrete oplossingsrichtingen.

Kijken >> herkennen >> delen: ‘Concept denken’ gaat over het leggen van de juiste verbanden tegen de achtergrond van actuele trends en ontwikkelingen. Stadsconcepten levert partijen een objectieve kijk op ontstane situaties, begeleidt hen vervolgens in het herkennen van haalbare oplossingsrichtingen en het delen van beschikbare kennis.

Dubai april 2013 mini

Martijn van Weert

Stadsconcepten Vastgoedadvies is in 2009 opgericht door Martijn van Weert (1974). Hij heeft zowel een Bouwkundige (HTS) als een Bedrijfskundige (Nyenrode) achtergrond, in combinatie met een grote voorliefde voor de gebouwde omgeving en de eeuwige dynamiek van de stad.

Stedelijke ontwikkelingsopgaven lopen als een rode draad door zijn carrière, die startte in 1999 bij Kamerbeek Winkelmanagement, direct daarna zijn vervolg vond bij Amstelland Ontwikkeling Vastgoed en vanaf 2004 bij Multi Vastgoed. In iedere functie was Martijn actief op het snijvlak van ontwerp, commercie en marktonderzoek. Zijn brede kennis, ervaring en inspiratie, opgedaan in tientallen ontwikkelingsprojecten en –opgaven in binnen- en buitenland, zet Martijn nu om in realistische visies en vernieuwende inzichten. Zijn ultieme doel is ‘het creëren van magische plekken.

“Iedereen kent wel een plek in een stad die voelt als een warme jas, waar je je meteen volledig thuis voelt. Dat gevoel is vaak moeilijk onder woorden te brengen; een plek waar alles klopt heeft iets magisch! De magie van de plek zal altijd iets ongrijpbaars hebben. Toch zijn er wel degelijk randvoorwaarden op het gebied van ruimtelijke en functionele programmering en design, waaraan moet worden voldaan om een magische plek te kunnen creëren.”